dinsdag 18 januari 2011

2 weken oud!

Wat gaat de tijd toch snel he....
de pups zijn al weer 2 weken oud.
Ze lopen, waggelen is beter gezegd, rond in de werpkist.
Worden al echte kleine hondjes! "Bijten" mamma en spelen met elkaar, terwijl ze amper op hun pootjes kunnen staan. Tis een heel grappig gezicht zo. Maar ze zijn goed rond, echte balletjes ;-)
Ze groeien flink, wegen nu ruim 1,5 kilo. Je ziet goed hoe groot ze al zijn als ze met z'n allen naast Chrissy liggen, eerst zag je amper dat er wat lag, maar nu passen ze bijna niet meer naast elkaar :-)))))

Niet alleen de balletjes doen het goed, ook de poesjes (hertjes hier bij ons, reeën beter gezegd ;-) )Ik heb gisteren 2 nieuwe pallen met renfoder besteld, dat is een rendieren brok die men heel goed de herten ook kan geven. Die zal wel donderdag geleverd gaan worden! Overal in de kranten wordt geschreven dat de reeën het heel moeilijk gaan hebben deze winter en dat er veel zullen sterven door een hongerdood. Dit door de vele sneeuw en de extreme koude die hier al een heel groot deel van de winter is geweest. Daardoor moeten de reeën eerder als gepland hun voedsel, vet reserves aan spreken. Die reserves hebben ze juist nodig in de maanden februari en maart als er weinig voer voor hun beschikbaar is. Maar die hier bij ons zijn hebben er gelukkig geen last van. Die zijn ook rond en gezond! Ik kijk nu uit mijn raam en bedan dat ik ze eigenlijk nu ook wat moet voeren maar er staan er nu 8 buiten bij de verschillende voerbakken. Maar even wachten dus tot dat ze vol gegeten zijn en dan de bakken bijvullen. Dit doe ik 1 tot 2 x per dag. Daarom komen de poesjes ook regelmatig voorbij hier om te kijken of er nog bij gevuld is. Een påtå... hahaha dat is als je bij een restaurant een kop koffie drinkt, dat je dan de 2e gratis krijgt. Eentje extra dus... Er bestaat ook een påtre, dat houdt in dat je een derde kopje nog kunt krijgen, maar dat gebeurd sporadisch hoor, dat mensen een derde kopje koffie willen ;-)

Geniet weer van de foto's´, ik weet dat jullie daar het meest op zitten te wachten!

Liefs S10

3 opmerkingen:

Gonny zei

De balletjes zijn om op te vreten Christien! Schitterend. Nog bedankt voor de tip van de camera. Ik heb er veel aan en heb al een beetje op internet gekeken. Het is precies wat ik zoek, ook dat je kunt kiezen of je hem handmatig of op de automaat wilt gebruiken.
Liefs van Gon

Gonny zei

Hoi S10,
We missen de update van de balletjes met 3 weken, dat zou dan de 25e zijn geweest :-))))

Christien zei

Vandaag is die dan geplaatst, beetje vertraagd deze week, maar morgen is het al 4 weken... time flies :-)
maar weer nieuwe foto's trekken en dan weer plaatsen

Liefs S10