vrijdag 5 december 2008

Utrustningskväll

Foto: Ove Bryntesson verteld over de langlaufskies. Op de foto staan eveneens Marco en Linda die mee gegaan waren naar Gafsele. Kleine Tarik lag lekker te slapen!

Het was weer "dags" voor de jaarlijkse utrustningskväll (materialen demo avond)Het is altijd Ove Bryntesson van Rossön, een dorpje bijna 80 km verderop, die dan zijn spullen mee neemt en hier een avond organiseert. Hij heeft een heel klein maar erg goed ski, langlauf en jacht zaakje waar echt van alles te vinden is. Hij heeft zelf trouwens op elite nivo gelanglaufd en is dus heel erg "duktig" (goed, ervaren) Hij helpt je echt op een eerlijke manier om de beste spullen voor jouw uit te zoeken. Dus niet perse de duurste skies of de duurste schoenen. Maar gewoon dat jij er genoeg aan hebt. Hij vertelde van alles over de nieuw ontwikkelingen binnen het langlaufen.
En Egon gaf een demonstratie in het waxen van skies. Egon is de oud sportleraar op de school die nu dan met pensioen is. Rob heeft zijn job over genomen op school. Nu heeft Rob bovendien 2 weken extra vakantie aangevraagd en die ook toegekend gekregen, dan gaat Egon weer effe bijbeunen op school. :-) Rob maakt dus vandaag de laatste dag dit jaar op school. Hij heeft dan lekker vakantie tot begin januari!Foto: Egon aan het waxen!
Heb er op die avond nog wat honing verkocht en eveneens de laatste lotten van de loterij verkocht en meteen de loterij getrokken. Het leuke was dat Tommy, een kennis van ons hier in Hälla die kocht dus na mijn "aandringen" 1 lot en zei dat ie nooit wat won. Ik vertelde hem dat hij dus nu wel zou winnen, en wat denken jullie??? Hij won de hoofdprijs op zijn ene lot! Leuk he! Hij geloofde zijn ogen en oren niet. Een mooie gevulde geschenken mand met allerlei dingen erin. De andere prijzen zijn ook uitgedeeld, behalve 1 spelletje nog, maar dat doe ik komende week wel als ik in Åsele ben.
Foto: een gedeelte van "het publiek" met op de hoek nog net zichtbaar een gedeelte van de hoofdprijs, de geschenkenmand!

Nou wens jullie een fijne sinterklaas daar in Nederland!
Helaas heeft de Sint, Zweden nog niet ontdekt :-)
Eet niet te veel peppernoten, taai taai en borstplaat he!
Fijne avond en veel liefs S10

Geen opmerkingen: