dinsdag 30 september 2008

Zwaar transport

Hier dan wat foto's van het zwaar transport dat nu regelmatig langs komt bij ons. Ik geloof dat ik ze zeker meer dan 20 keer al heb zien voorbij rijden. Soms wel 2 transporten per dag...
Er is nl. een groot windmolenpark in opbouw dat ergens in Dorotea op de fjällen gebouwd gaat worden. Volgens mij bij Borgafjället in de buurt en wel heel wat windmolens die daar gebouwd gaan worden. Heb geen idee hoeveel precies, maar heel wat te zien na het transport wat er voor bij komt hier bij ons.

De molens worden gebouwd in Denemarken en gaan dan via zee transport naar Örnskoldsvik toe. Daar is nl. een diepe zeehaven daar zodat de diepe schepen met hun zware lasten daar kunnen binnen varen. Daar worden dan de grote stukken op extra zware en brede vrachtwagens gelast die dan met speciale begeleidauto's naar boven komen om hier dan in de fjällen opgezet te worden. (meer dan 60 ton per auto is niets) Alle wielen van de grote vrachtauto's zijn apart te sturen zodat ze op die manier toch een bocht op een min of meer normale manier kunnen maken.
Het zijn iedere keer 2 verschillende transporten voor 1 windmolen, t.w. het onderstuk en boven de motor/stuurhuis gedeelte. Dat is het eerste transport van 2 vrachtauto's. De andere is dan met 3 auto's, daar zijn dan de 3 wieken op geplaatst. Elke transport dan met 4 begeleidingsauto's voor het afsperren en vrij maken van de wegen.
Hier wat foto's van een transport.

Een van de 4 begeleidingswagens...


Dan hier de vrachtauto met het bovenhuis gedeelte (wieken)


Hier dan de beneden gedeelte


Oh trouwens al die chauffeurs zijn speciale mensen uit Denemarken die ook bij de opbouw van de windmolens aanwezig zijn. Dus monteurs ter plaatse.
Dit doen dus alles zelf daar, incl. transport van die grote 16 wielers...
Petje af hoor!

Oh hier dan ook nog wat foto's van ons oudje.. Moena, mijn lieverd. Plaag haar zo af en toe door een soort van negerzoen, het witte ervan boven op haar neus te strijken en zij dan lekker haar bek aflekken totdat alle eiwit verdwenen is.. Geen gezicht maar wel leuk :-)
Je ziet het eiwit zo op haar neus zitten!


Lekker de zooi weg likken (zie de negerzoenen op de achtergrond staan...)


Zo dat was het weer!
Ik zal nog een ander stukje schrijven voor wat betreft de training.
Veel liefs en pas goed op jezelf!
S10

edit... net reed dus weer een transport met de wieken voorbij, dus ik snel naar buiten met de fotocamera en heb wat plaatjes geschoten. Hier komen ze...
Een wiek, lang he...


Dezelfde wiek van een andere hoek genomen


Een andere wiek op transport


Een van de volgauto's


De laatste 2 volgauto's


nou dat was het dan nu echt voor vandaag...
Liefs S10

Geen opmerkingen: