woensdag 10 juni 2009

Kyllrummet till jaktlaget

Een gedeelte van Hälla jachtteam met onze guide Stefan. Van links naar rechts met Bousse, Stig, Stefan, Martin en Roger. (op de foto staan niet Christer en ikzelf die er ook nog bij waren)

De koptekst betekend "Koelruimte, koelcel voor ons jachtteam."

We zijn van plan om onze slachterij van het jachtteam uit te bouwen met een speciale koelcel, koelruimte. Dit zal in 2 etappen gebeuren, t.w. dit jaar de grondwerken en volgend jaar de werkelijke uitbreiding, verhoging en ook de aanbouw voor de nieuwe koelcel. We hebben met het jachtteam een koelaanhanger met bak gekocht. Daar halen we dan het koelaggregaat uit en gebruiken dat voor de bouw van de koelcel.
Nu waren we op "studibesök" geweest in Älgsjö, bij een jachtlag daar. Die hebben in de 80er jaren daar een hele mooie jachtslachterij gebouwd met koelcel erbij. Een soort van excursie was het voor het jachtteam.
Hier komen dan wat foto's ervan.
Martin kijkt naar de imponerande travers. De grote I balk die dient om de elanden te transporteren, van buiten naar binnen in de koelcel. Daar worden dan de elanden "omgehangen op een intern buizensysteem dat door de koelcel heen loopt, erin en weer eruit om zo de elanden rond te transporteren in en uit de koeling. Om dan na het "hängen" afsterven van de dieren te kunnen slachten, stukkeren.

Hier zie je duidelijk de overgang van de slachterij naar de koelcel de witte wand achterdoor.

Stefan verklaart hoe het in zijn werk gaat.

Hier zie je het buizensysteem wat gebruikt wordt om de elanden in en uit de koelcel te transporteren. Denk dat een eland al snel tussen de 250 en 350 kilo kan wegen, dat wil je niet alleen maar met "handkracht" moeten verplaatsen.

Hier zie je het ophangsysteem van de buizen aan het dak. Dit is dus binnen in de koeling.

Het linker ding is het ophangsysteem voor de eland dat hij eraan komt te hangen met zijn 2 poten, om hem zelf dus op te hangen (weet niet goed hoe ik het moet uitleggen ;-) en het rechterding is de haak die aan het buizensysteem wordt gehangen om de eland te verplaatsen. In die haak wordt het oog van het linkerding gehangen. Zeg maar een soort van kledinghaak.

Ik hoop dat jullie er iets van begrijpen :-)
Nou, thats all for now again,

Liefs S10

Geen opmerkingen: