donderdag 7 januari 2010

-35,8 en still getting colder!

zooooo koud was het

Tja winter is here... en niet zo'n beetje hoor. We hebben al een hele tijd erg koude temperaturen, al een tijd onder de -20 met nu de laatste paar dagen zelfs onder de -30. Vandaag zelfs dan -35,8 en volgens mij wordt het vannacht nog kouder. De XM, onze oude citroen heeft moeite om in gang te komen. Laten we hopen dat hij het morgen doet! De blockheater de hele nacht maar aan. Rob moet morgen om 8 uur op school zijn. Ik begin tegen 15 uur maar moet eerder naar Åsele toe voor een afspraak. Dus als Rob morgen weg komt met de auto dan moet de mijne meteen aan de blockheater en dan hopen dat ie ook start.

Ik heb nog wat foto's gemaakt van buiten, van de kerst enz enz.
Hier komt dan een axplock van die foto's.
ons huis in winterskrud

Hier dan wat foto's van de "poesjes"

wat meesjes vanuit de woonkamer
Onze kerstboom

Oh ik heb ook nog foto's geregen van Doris, de zus van Sabine, die hier van de zomer hebben geholpen met de verhuizing en afbreken van het oude huis. Ik zal die hier ook nog eens plaatsen, wel een beetje mosterd na de maaltijd, maar denk dat jullie dat toch wel willen zien, die foto's.

Oh we hadden gisteren trouwens de waterleidingen in de stal bevroren. Heb er waxinelichtjes geplaats en nu was die weer ontdooid. Vreemd was dat alleen warmwaterleiding bevroren was en niet de koude leiding. Ik heb de verwarmingen er weer wat hoger gedraaid en hoop maar dat het genoeg is zo.
Nou dat was het weer uit een erg oud Hälla. Normaal is het wel vaker zo koud maar dan is het meestal snachts dat het zo koud is, nu dan ook al een hele tijd overdag, en dat valt wel tegen hoor. De hondjes vinden dit ook echt te koud, komen alleen nog uit de hokken om te plassen, te poepen en te eten..... that's all...

Tot volgende keer weer, liefs S10

1 opmerking:

SWY - Thailand Lappland zei

Vilka otroligt vackra bilder! Onskar jag kunde lasa hollandska :)
Ha det gott/
Jonathan