zaterdag 11 december 2010

Vargavinter.... (wolven winter)

Vorig jaar hadden we een hele koude winter, de koudste sinds een eeuwigheid!
Maar nu deze winter zal volgens alle experts al deze records verbreken..... Het is al een koude winter nu, met de koudste temperatuur al tot -29.9! We hebben normaal een temperatuur tot -35 of maximaal -40, maar dat is dan in januari, de koudste maand van het jaar. Dan kun je ook niet veel meer hoor. Alles buiten wordt dan tot een minimum beperkt. Geen traningen met de honden, geen scooter rijden, dan wil je eigenlijk alleen nog maar binnen zitten bij de kachel, waar het lekker warm is :-) Zelfs reizen wordt beperkt dan. Je doet dan niet een tochtje Lycksele of Umeå als het niet echt hoeft! De kans dat er dan wat gebeurd en je komt stil te staan met die koude langs de weg, is niet echt uitnodigend hoor! Mensen gaan dan ook wat meer voorbereid op weg, extra kleren mee in de auto, wat värmeljus mee met lucifers. (van die kaarsjes, thee lichtjes) en wat warms te drinken.

Dinsdag moeten we weer naar Umeå, hoop dat het dan wat milder is.... Rob moet weer naar het ziekenhuis voor zijn allergie spuit. Dan ga ik meteen wat winkelen in Umeå. Beetje shoppen voor de feestdagen.

Nu is het hier binnen lekker warm, geloof ruim 23 graden plus, we zitten hier in de korte broek met een t-shirt terwijl je als we de honden uit laten, de scooter overal aan doen :-)

Nu het is al laat, film is net afgelopen en ik ga afsluiten en naar bed toe.
Wens jullie allemaal een heel fijn weekend toe!

Liefs S10

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi S10
Eindelijk kom ik weer eens bij in blog kijken, oei wat is het al koud bij jullie zeg ik moet er niet aan denken.
Rot van jullie Blizz zeg, je zult hem wel missen.
Heel veel liefs