dinsdag 7 december 2010

Blizzard bedankt!





















Geheel onverwachts is onze Blizzard er niet meer. Hij was in de bloei van zijn leven en plotseling is hij er niet meer. Toen we bij de kennels kwamen om de honden te voeren, zagen we hem liggen... met zijn hoofd half uit zijn hok liggend, zoals hij zo vaak lag. Normaal genietend, kijkend rondom zich heen. Alles in de gaten houden, bang dat ie wat miste. Nu lag hij er ook zo bij, maar hij was er niet meer. Hij was dood. Zijn ogen nog helemaal open maar geen teken van leven meer. We wisten niet wat we zagen. Ik snap het nog steeds niet. We hebben heel wat lopen denken wat het heeft kunnen zijn, dat hij nog geen 9 jaar oud zo ineens dood ligt in zijn hok. Zeker weten doen we het niet, maar we vermoeden toch dat hij een hartstilstand heeft gehad. Zijn zus, Beauty was eigenlijk op dezelfde manier gegaan. Alleen 2 jaar eerder, ook dood in het hok gevonden, alleen lag zij in het hok, net alsof ze lag te slapen. Helemaal opgekruld in het stro. Vreselijke dagen zijn dat als je een hond zo moet laten gaan. Als je een hoop honden hebt hoort dat er bij net als het nieuwe leven, een geboorte van de pups. Maar het is en blijft moeilijk en emotioneel.

Onze Blizz was een sterke grote reu, een krachtpatser, een heerlijke gemakkelijke reu die met andere honden heel goed overweg kon. Een motor in ons span. Hij en zijn broer Bibi (zie foto's) zijn onze grote wheelers, de honden die net voor de slee lopen en het zware werk verzetten. Ik hoop dat onze Bibi voorlopig nog heel wat jaren bij ons mag blijven en niet zo vroeg weg gaat als zijn broer Blizzard en zin zus Beauty.

Lieve Blizzard bedankt voor je onvoorwaardelijke liefde en inspiratie, je was een giga kanjer in ons leven. 
Hier op de foto Blizz met zijn zusje Beauty
  
Ik mis je, hoop dat je lekker vrij kunt rennen daar boven en met veel plezier mag terug denken aan al onze mooie tijden, hier bij ons en met de slee. Bedankt voor alles en rust zacht lieve Blizz!

Liefs van S10

2 opmerkingen:

Gonny zei

Hoi Christien,
Goh joh, wat waardeloos. Blizzard deed zijn naam dus eer aan. Ja, en ik weet het nog van Beauty. Wat een mooie foto van hen samen als pup! Veel sterkte ermee.
Lieve groetjes van Gon

Anoniem zei

ik denk dat ik precies weet hoe je je voelt, ook al heb je nog zoveel honden, als je er een verliest doet het altijd zeer. veel sterkte, groeten van marjo en sjaak